Bestuur


Het Twentse Jonge Ambtenaren Netwerk heeft 6 bestuursleden. Heb je ideeën, suggesties of wil je zelf ook een bijdrage leveren? Neem gewoon contact op met één van ons of stuur een mail naar twentsejongeambtenaren@gmail.com. Tot gauw!

Lotte Koning

lotte“Sinds 2015 werk ik bij de Overheid. Eerst als trainee in Twente, bij het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de gemeente Borne en de gemeente Hengelo. Sinds juli 2017 werk ik bij de gemeente Hengelo voor de afdelingen P&O en financiën. Ik werk aan verschillende projecten voor deze afdelingen; een leuke, afwisselende baan!

Na de eerste TJA-activiteit waar ik aan deelgenomen heb was ik direct enthousiast. Het TJA-netwerk biedt de mogelijkheid om andere jonge ambtenaren van andere organisaties te leren kennen, ervaringen en kennis te delen en dat allemaal in een gezellige, informele sfeer. Daarnaast is het een mooie manier om de jonge ambtenaren positief op de kaart te zetten, bijvoorbeeld via de verkiezing van de Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar. Al deze aspecten samen spreken mij erg aan, vandaar dat ik me ook met plezier inzet voor de activiteiten van TJA.”

Sandra Prinsen

sandra“Sinds 2008 ben ik, als Achterhoekse, een Twentse Jonge Ambtenaar. Ik ben werkzaam als juridisch medewerker bij de gemeente Hengelo. Door de stage tijdens mijn opleiding kwam ik al snel tot de ontdekking dat het werken bij de lokale overheid goed bij mij past. Bezig zijn met het algemeen belang, het ook echt ergens voor doen en in een organisatie waar zoveel belangen bij elkaar komen maakt dat een gemeente voor mij een prima plek is om te werken.

Al vanaf het begin van de Twentse Jonge Ambtenaren (TJA) in 2011 zit ik in de organisatie/bestuur. Organiseren en regelen vind ik leuk om te doen. Het leuke van TJA vind ik dat het een laagdrempelige manier is om andere jonge ambtenaren van andere gemeenten te ontmoeten in combinatie met het opdoen van kennis en contacten die handig zijn bij de uitvoering van je werk. Sinds enige tijd ben ik als penningmeester verantwoordelijk voor de financiën van TJA.”

Kate Snellens

Een Twentse jonge ambtenaar, zo mag ik mij zelf noemen. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de overheid. Als trainee van Regio Twente heb ik en werk ik aan verschillende projecten voor een bepaalde periode bij diverse gemeenten in de regio van Twente. Een leuke, uitdagende en afwisselende job.

TJA draagt bij aan kennis leren maken met andere jong professionals op een gezellige en een informele manier. Naast borrels om op een leuke manier te netwerken worden er ook inhoudelijke thema’s georganiseerd. Met deze mindset ben ik dan ook gaan deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd werden en worden door de TJA. Al snel ben ik begonnen als medebestuurslid, om bij te dragen aan de TJA en om andere jonge ambtenaren te enthousiasmeren om van dit netwerk gebruik te maken. Want wie wil er nu niet met een borrel in zijn of haar hand eigen kennis verbreden.’’

Lisan Gevers

Robert de Lenne

Op 5 september 2018 kreeg ik een e-mail met de titel “Gefeliciteerd, jij bent genomineerd”. Ik was genomineerd voor de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2018, vanwege mijn inzet en betrokkenheid in de droogtecrisis van ditzelfde jaar. Ik was toen net één jaar werkzaam bij het waterschap Vechtstromen als hydroloog, waarbij mijn werkzaamheden zijn geënt op het operationele (dagelijkse) waterbeheer en ik onderdeel uitmaak van de crisisorganisatie. Wat mij zo boeit in het leven als ambtenaar betreft het bezig zijn met de belangen van de samenleving, waarbij wederzijds begrip moet voortkomen door te verbinden.

In oktober 2018 heb ik de titel Twentse Jonge Ambtenaar gekregen en sindsdien zit ik in het TJA-bestuur. Ik vind het ontzettend gaaf om met jonge ambtenaren uit Twente na te denken over activiteiten en over hoe de urgentie van jonge ambtenaren in de Twentse samenleving te agenderen en vooral ook te promoten. En dat alles op een gezellige en vrijblijvende manier!

Christiaan Visser

Mijn eerste kennismaking met TJA was toen een collega vroeg of ik meeging naar de Overijsselse Jonge Ambtenaren dag. Na een gezellige dag in Deventer merkte ik dat het in mijn werk hielp om soms even met een mede jonge ambtenaar te sparren om zo de wonderlijke wereld van de ambtenarij te ontdekken. Na de OJA dag volgden al snel een aantal borrels en voordat ik het wist zat ik in het bestuur.

In mijn dagelijkse werk ben ik Adviseur Financial Control bij de gemeente Enschede. In het TJA bestuur houd ik me onder andere bezig met de website en organiseer samen met mijn collega bestuurders verschillende activiteiten en borrels. Zo wil ik mij inzetten zodat jonge ambtenaren verbindingen kunnen maken om van elkaar te leren en tegelijk hun blik kunnen verbreden.