Martijn Molenveld


martijn“Het mooie aan werken bij de Twentse overheden is dat je zelf iets bij kunt dragen aan deze prachtige regio. Het is mooi om van dichtbij te zien hoe besturen en organisaties omgaan met de grote maatschappelijke kansen en uitdagingen. Ik kan het iedereen aanraden! (vooral de jongere talenten natuurlijk!)

Ik werk bij het waterschap Vechtstromen, dat naast Twente ook in het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe zorgt voor een niet te droge of te natte leefomgeving en het rioolwater zuivert. De waterschappen zijn een wat onbekende (ondergewaardeerde) overheidslaag, maar ontzettend interessant!

Bij het waterschap houd ik me bezig met de ontwikkeling van de organisatie, zodat deze klaar is om nu en in de toekomst de watertaken goed uit te kunnen voeren.  Een leuke job, waarin je veel verschillende mensen tegenkomt. Ook de bestuurlijke aspecten spreken me aan.

Maar wat echt beter kan (lees: MOET!) is de leeftijdsopbouw. De gemiddelde leeftijd bij de overheid is ongeveer 50 jaar. Jong talent krijgt niet altijd genoeg kans. Ik hoop echt niet dat we in deze snel veranderende samenleving de verbinding met jongere generaties verliezen.

Dat is ook meteen één van de doelen van TJA: verbinden! Je ontmoet veel collega-ambtenaren van allerlei organisaties.  Elke activiteit (of bestuursvergadering) levert je weer nieuwe ideeën en handige contacten op. En het is ook nog eens erg gezellig..

Lijkt het je leuk om je hier voor in te zetten? We kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken in ons superleuke team!”