De finalisten van TJAvhj2017


Foto Lenneke Tan3 Lenneke Tan

Als psycholoog in een ambtenarenrol binnen de gemeente? Daar had ik nooit eerder over nagedacht totdat ik in 2015, als gevolg van de transitie, bij gemeente Twenterand kwam te werken. Een gemeente waar ik tot 2015 nog niet eerder van had gehoord!

Ik ben gestart in de rol als jeugdconsulent. Een periode waarin ik samen met mijn collega’s keihard heb geknokt om jeugdzorg te integreren en implementeren binnen de gemeentelijke muren. Ik bekijk en beoordeel gebaande paden maar nog liever kijk ik naar de schat aan onverharde paden die verborgen liggen. Mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Juni 2016 ben ik naast mijn jeugdconsulentfunctie begonnen als procesmanager. Multidisciplinair casuïstiek aanvliegen, regie voeren, verbindingen tot stand brengen en onderhouden, zijn stuk voor stuk uitdagingen waar ik mij iedere dag met vol enthousiasme mee bezig houd. Een werkdag is bij mij nooit hetzelfde en ook casuïstiek niet.

In mei 2017 ben ik aan de slag gegaan als coördinator Integrale drugsaanpak en doe ik dit in combinatie met procesmanagement. Een duobaan die perfect samen gaat en waarin ik weer voor veel nieuwe uitdagingen sta.

Mijn nominatie als Twentse ambtenaar heb ik aan mijn (zeer gewaardeerde) collega’s te danken. Ik ben/was zeer verrast en overdonderd en tegelijkertijd voelt het echt als een eer!

Bedankt alvast voor iedere stem.

Stem op mij!

 

Bart greven 2 Bart Greven

Als geboren en getogen Tukker ben ik trots om genomineerd te zijn voor een Twentse verkiezing. En dan ook nog eens op voordracht van je directe collega’s, dan voeg je blijkbaar ook echt iets toe aan je team. Want dat is wat ik bij de gemeente Hof van Twente doe als Programmamanager Economie: waarde toevoegen.

Bijvoorbeeld voor een enthousiaste ondernemer die mooie plannen heeft en jouw gemeente heeft uitgezocht om ze te realiseren. Zo’n kans moet je met beide handen aangrijpen en ik zet mij dan ook met samen mijn collega’s volledig in om bedrijven daarin te ondersteunen.

Want dat is iets waar we niet zo vaak bij stil staan met elkaar, namelijk dat onze bedrijven Twente werkgelegenheid brengen en zo essentieel zijn voor onze gemeenten. Want wat is nu een centrum zonder winkels en horeca, of wie wil er nu wonen in een regio zonder werk? Dus daar ligt duidelijk mijn ambitie, namelijk zorgen voor een kansrijke toekomst voor onze inwoners en ondernemers.

Maar ik durf ook rustig te zeggen dat ik beleving toevoeg aan mijn collega’s, door met veel plezier het voortouw te nemen en niet bang te zijn om wat verkeerd te doen. Want ik heb gemerkt dat je met een gezonde dosis zelfvertrouwen en gezond verstand ver kunt komen binnen een gemeente. Zo heb ik een fantastische tijd gewerkt in Borne en nu in Hof van Twente, gemoedelijke gemeenten  met vernieuwende organisaties.

In Hof van Twente ben ik nu dan ook verantwoordelijk voor een investeringsprogramma van anderhalf miljoen euro, diverse centrumontwikkelingen, regionale samenwerking en ben ondertussen zelfs statutair directeur geworden bij een ontwikkelingsbedrijf voor bedrijventerreinen!

En dat is ook de boodschap die ik zo veel mogelijk probeer te verspreiden: ook als ‘jonge ambtenaar’ kun je zeker van toegevoegde waarde zijn in Twente!

Stem op mij!

 

d8072be30b210cb730d4b3df11fad388 Kennan Williams

Wat geeft de eer om genomineerd te worden voor een titel waarvoor je niets extra of niets bijzonders hebt hoeven doen anders dan jezelf zijn? Het antwoord is misschien wel zo eenvoudig als “durven”. Mezelf durven te zijn, mijn mening durven te geven en ook durven toe te geven wanneer je het niet juist hebt. Kritiek is niet altijd makkelijk te verwerken, maar mijn ervaringen over de laatste drie jaar hebben mij geleerd om continue te zoeken hoe mezelf, en daarmee mijn omgeving, te versterken.

Een reclamespotje uit mijn jeugd eindigde met “een betere wereld begint bij jezelf”, dit gaat twintig jaar later nog steeds op. Het denken in problemen is niet meer van deze tijd. De vraag is hoe ik als ambtenaar de volgende mogelijkheid wijdverspreid toegankelijk kan maken en dus een betere wereld bij mezelf kan laten beginnen. Met deze intentie probeer ik, net als alle ambtenaren, en mijn 1400 collega’s in Enschede in het bijzonder, mijn werk naar beste kunnen uit te voeren. De continue wil om bij te mogen dragen aan maatschappelijke ontwikkelingen uit zich door niet met honderden pagina’s aan regels, wetboeken en memories van toelichting blokkades op te werpen.

Als kind van een onderwijzeres en een basketballtrainer heb ik geleerd dat ieder mens zijn eigen unieke capaciteiten heeft, dat betekent dat individuen de ruimte en het platform moeten krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hun sterke punten te laten schijnen. Dat betekent dus ook dat je jezelf moet durven te kunnen zijn en durft anderen dit ook te laten zijn.

Stem op mij!