In het veld: projectbezoek waterschap en BBQ op 2 juni!


Wat doet een waterschap eigenlijk?

Niet veel mensen weten dat. Iedereen betaalt jaarlijks waterschapsbelasting en mag elke vier jaar een stem uitbrengen op het waterschapsbestuur. Maar wat krijg je daarvoor terug? Om daar meer over te horen, bezoeken we op 2 juni één van de vele waterschapsprojecten in Twente: het Kristalbad. Dit prachtige gebied van circa 50 hectare tussen Enschede en Hengelo vermindert wateroverlast in Enschede en Hengelo, zuivert het water op een natuurlijke manier, is een ecologische verbindingszone en je kunt er mooi wandelen en fietsen. Er is ruimte voor 187.000 m³ water. Projectleider Stef Fortkamp van waterschap Vechtstromen vertelt ons ter plekke alle ins en outs van het project.

Daarnaast daagt het management van waterschap Vechtstromen ons uit om mee te denken over de zichtbaarheid van het waterschap richting de inwoners in het verzorgingsgebied.

Wat is het programma op 2 juni?

14:45 verzamelen bij IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede

15:00-16:00 rondleiding Kristalbad door Stef Fortkamp, projectleider bij waterschap Vechtstromen

16:00-17:00 brainstorm: hoe maakt het waterschap zich meer zichtbaar in de regio?

17:00-19:00 BBQ bij Feestcafé De Kroeg, Colosseum 66, Enschede

Geef je op!

Stuur (uiterlijk vrijdag 27 mei) een mail naar twentsejongeambtenaren@gmail.com om je aan te melden. Vermeld het ook even als we rekening moeten houden met dieetwensen. Denk aan makkelijke schoenen!